top of page

Naast zeekraal telen wij nog een andere unieke zilte groenten, zoals lamsoor

De zeeaster, beter bekend als lamsoren, groeit van nature op hooggelegen schorren in Zeeland. Door het zoute water in de ondergrond en een uitgekiend teelrecept zijn wij in staat om de lamsoor te kweken.  Doordat het plantje actief zout opneemt heeft het een zeer zilte smaak. Ook zit het boordevol mineralen die het uit de zilte bodem en het zoute water opneemt. Lamsoren kunt u onder andere roerbakken en smoren. Ook is de groente te verwerken in zeer smakelijke salades. Reken op circa 100 – 150 gram per persoon. De lamsoor is maximaal 7 dagen in de koelkast te bewaren.


Schoonmaken & bereiden
Spoel de lamsoren snel schoon in koud water en haal ze meteen uit het water. Lamsoren zijn zout water gewend en kunnen slecht tegen het ‘zoete’ kraanwater. Schud het overtollige waswater met een vergiet uit de lamsoren. 
Bereid de lamsoren zonder zout, de groente bevat zelf al zout. Smelt wat boter in een pan en leg de lamsoren er in. Smoor de groente met een deksel schuin op de pan in circa 5 minuten gaar. Let daarbij op dat er voldoende vocht in de pan blijft en schep de groente een keer om.

Lamsoor

LAMSOOR.

bottom of page