top of page

Zeebanaa groeit van nature in het overgangsgebied van zout water en land, de zogenaamde schorren of kwelders. Door het zoute water in de ondergrond en een uitgekiend teelrecept zijn wij in staat om de zeekraal te kweken. Doordat het plantje actief zout opneemt heeft het een zeer zilte smaak. Ook zit het boordevol mineralen die het uit de zilte bodem en het zoute water opneemt. Door de uitgesproken zilte smaak en past de zeekraal goed bij allerlei gerechten met vis , schelp- en schaaldieren en lamsvlees. Het wordt ook gebruikt in salades en poké bowls. Reken op circa 100 – 150 gram per persoon. De zeekraal is maximaal 7 dagen in de koelkast te bewaren.

Schoonmaken & bereiden
Was de zeekraal kort in koud stromend water. Gebruik bij de bereiding van zeekraal geen zout, de zeekraal is van zichzelf al zout genoeg. Let op: Leg zeekraal nooit in een bak met kraanwater, hierdoor verliest de zeekraal zijn typische smaak.

Blancheer de groente enkele minuten in ruim kokend water en dien op met een klontje boter en nootmuskaat naar smaak. Ook kunt u de zeekraal roerbakken met bijvoorbeeld een uitje. De groente kan ook in een salade verwerkt worden, koel de zeekraal dan na het blancheren kort onder koud stromend water. Op de pagina recepten staan allerlei smakelijke gerechten om met zeekraal te bereiden.

Zeebanaan

ZEEBANAAN.

bottom of page